Bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga?

Volgens de van Dale bestaat dit woord niet maar bedrijf en yoga wel:

 1. be·drijf (het; o; meervoud: bedrijven)1onderneming, zaak: ik werk voor een groot bedrijf
 2. yo·ga (de; v(m))1Indiase ascetische mystiek, m.n. de daartoe behorende lichamelijke en geestelijke oefeningen

Kortom: yoga op het werk. Ja, dit kan met NL yogareizen.

Bedrijfsyoga heeft meerdere voordelen die hier verder worden toegelicht.

 • Vooruitgang in de fysieke conditie

Ieder bedrijf vraagt van iedere werknemer een goede conditie. Tijdens het beoefenen van yoga neemt de algehele fysieke fitness toe, zoals kracht, flexibiliteit, conditie, mobiliteit en energie wanneer je met regelmaat, bij voorkeur iedere week, op de yogamat stapt.

 • Yoga verbetert de concentratie

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat yoga het cognitief functioneren van de hersenen bevordert. Je bent daarom beter in staat om je te concentreren op taken waarbij je je hersenen nodig hebt. In dit onderzoek is ook gekeken naar aerobic maar het effect was significant minder dan bij yoga. Hieruit kan de conclusie getrokken worden dat zomaar bewegen niet hetzelfde effect heeft als yoga.

(Bron: https://www.academia.edu/3145421/The_Acute_Effects_of_Yoga_on_Executive_Function)

 • Yoga helpt je om beter met stress om te gaan

In de huidige maatschappij wordt er veel van de werknemers verwacht wat stressvol kan zijn. Bedrijfsyoga is een ontzettend goed middel om stress te verminderen. Een onderzoek onder 116 chronische gestresste vrouwen toont aan dat yoga een positief effect heeft op stress. NL yogareizen kan u bedrijf  helpen met bedrijfsyoga om de medewerkers te laten ontstressen.

(Bron: https://psycnet.apa.org/record/2016-37877-001)

 • Yoga verbetert het immuunsysteem

Hopelijk ligt het ziekteverzuim bij uw lager dan het landelijke gemiddelde. Het ziekteverzuim kan altijd lager en het onderstaand onderzoek toont aan dat yoga helpt om het immuunsysteem te verbeteren, tot op moleculair niveau. De studie is uitgevoerd toen deelnemers een week lang op yoga retraite waren. Tijdens deze week werd onder andere aan meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen gedaan. Ter vergelijking, bij lopen of ontspanning door middel van muziek was het effect bijna drie keer minder sterk.

(Bronnen: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/25/jaar-begonnen-met-bovengemiddeld-ziekteverzuim

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0061910#s3 )

 • Yoga kan bijdragen aan de productiviteit

Yoga, meditatie en mindfulness kunnen bijdragen aan de productiviteit van de werknemers van het bedrijf. Stress, multitasking en een gebrek aan focus zijn allemaal factoren die de productiviteit negatief kunnen beïnvloeden. Als een van de grootste werkgevers in de regio zouden jullie eens kunnen lezen hoe Google yoga en meditatie inzet.

(Bron: https://www.bloomberg.com/news/videos/2015-03-10/how-google-uses-yoga-meditation-to-increase-productivity )

 • Yoga maakt je slimmer

Eerder genoemd onderzoek bij punt 2 toont aan dat 20 minuten yoga het vermogen om gefocust te blijven en het vermogen om nieuwe informatie op te nemen, te onthouden en te gebruiken significant verbetert. Als bedrijf is dit natuurlijk een goede investering in de medewerkers.

 • Yoga helpt je om beter te slapen

Onderzoek toont aan dat yoga een positief effect heeft op de kwaliteit van nachtrust.

(Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15707256)

 • Er zijn subsidies beschikbaar

Er zijn subsidies beschikbaar om de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers te stimuleren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet het voldoen aan bijvoorbeeld het volgende thema: ‘’het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer’’. Met het aanvragen van deze subsidie kan NL yogareizen verder helpen.

 • Maatwerk van NL yogareizen

Wij verzorgen maatwerk gericht op de wensen van het bedrijf. Voor het comfort van de medewerkers komen wij met alle benodigde materialen (yogamatten, meditatiekussen, dekens) naar de locatie van het bedrijf.


Referentie van bedrijfsyoga:


Op dit moment geven wij bedrijfsyoga bij TopVintage te Kerkrade. TopVintage is Europa’s grootste online retro boutique en is op 23 november 2018 tijdens de website van het jaar award verkozen tot populairste en beste website van het jaar 2018 in de categorie shopping.

U kunt voor meer informatie contact opnemen: info@nlyogareizen.nl

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Translate »