Yoga & Wellness retreat 23 juni – 25 juni 2021

Woensdag 23 juni – vrijdag 25 juni 2021

NL yogareizen biedt in samenwerking met Thermae 2000 een uniek concept waarbij yoga en wellness gecombineerd worden.

Ben je een levens-, natuur-, rust-, sauna-, ontspannings-, meditatie en yogagenieter? Dan is dit yoga & wellness retreat iets voor jou!

Tijdens deze driedaagse minivakantie in Thermae 2000 te Valkenburg zal genieten en ontspannen centraal staan. Laura Daamen biedt met haar positieve instelling, geduld en vertrouwen een plek waar iedereen er mag zijn. Yoga en meditatie zijn gericht op het ontspannen van lichaam en geest. Een saunabezoek is een ware boost voor je weerstand en daarom een perfecte combinatie met yoga.

Het gezelschap zal bestaan uit een selecte groep van 8-12 personen. Laura kan daardoor voldoende aandacht geven aan alle deelnemers.

Locatie:
Op de top van de Cauberg, omringd door het Limburgse Heuvellandschap ligt Thermae 2000, het wellness resort met bijzonder thermaal water, een prachtig uitzicht op de vallei van Valkenburg aan de Geul, een uitgebreid saunalandschap, een uniek aanbod aan massages en behandelingen en een grote groene ligweide. Een ideale omgeving voor een ontspannen dagje uit.

Yoga & Meditatie:
Yoga is een fysieke vorm van ontspannen waarbij yogahoudingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem. De nadruk ligt op het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen. Yoga versoepelt de spieren, gewrichten en je mindset. 

Meditatie zorgt voor meer bewustwording. Daardoor ontstaat er meer rust in het hoofd en signaleer je fysieke en mentale grenzen eerder. Met meditatie richt je de aandacht op het heden. Je laat alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ even varen, en houdt je bezig met wat je nu aan het doen bent. Dat vergt oefening. 

De yogalessen en meditatie zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Sauna:
Tijdens een saunabezoek geef je het lichaam een ware gezondheidskick. Vooral uw bloedsomloop krijgt een oppepper. Je weerstand wordt verhoogd en voelt je weer helemaal schoon, fit en ontspannen. De sauna geeft je lichaam een training, ververst vochtreserves en bouwt weerstand op. Ook zijn er speciale opgietingen in de buitensauna’s waarbij water en etherische oliën op de stenen worden gegoten. Een dagje wellness is dus goed voor lichaam en geest.

NL yogareizen:
Het yoga en wellness retreat wordt begeleidt door Nick en Laura van NL yogareizen. NL yogareizen staat voor yoga op unieke locaties, persoonlijke aandacht, inspirerende yogalessen, een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en een goede balans tussen yoga en ontspanning.

Inhoud 3-daags verblijf:
-Ontvangst op woensdag 14 april om 10.00 uur bij Thermae 2000, hier start het programma* 
-2 overnachtingen in een classic room (in de volgende stap kies je voor 1 of 2 personen – meerprijs voor 1 persoon is €130,-)
-Ontbijtbuffet in restaurant Pure 2 maal gezonde lunch en 2 maal 3-gangen diner in Restaurant Pure met groepsleden
-3 volledige dagen toegang tot de wellnessfaciliteiten 
-Dagelijkse begeleiding in yoga- en meditatie sessies door Nick en Laura
-Begeleide (wellness) wandeling 
-Bruikleen yogamaterialen
-Let op: massages en behandelingen zijn niet inbegrepen en zijn gedurende de reservering bij te boeken bij Thermae 2000. 

Programma* 3-daags Yoga & Wellness Retreat by NL yogareizen en Thermae 2000

* Wijzigingen voorbehouden.

Het bijzondere water
Thermae 2000 ligt op drie bronnen. Het oergezonde water uit deze bronnen is circa 40.000 jaar afgesloten geweest van de meteorologische kringloop en daarmee niet blootgesteld aan allerlei verontreinigingen, het water zit vol met mineralen. Het water van Thermae 2000 wordt gepompt uit 381 meter diepte en is afkomstig uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude vulkanische gebieden in Duitsland. Het thermale water van de binnen- en buitenbaden beschikt over een bijzonder heilzame werking op lichaam en geest en nodigt uit om het lichaam heerlijk te ontspannen. Zover bekend is dit het enige stromende water ter wereld dat geen cesium radioactiviteit bevat. Het strenge Duitse keurpredikaat vermeld niet voor niets Ursprünglich rein – een cum laude voor water. Het zoetwater uit de bronnen op 80 meter diepte wordt gewonnen uit exact dezelfde lagen als de SPA bronnen, de reinheid hiervan wordt al jaren gepromoot.

De vele whirlpools, whirlbanken en onderwaterstraalmassages bieden nog een extra ontspanning voor bijvoorbeeld uw nek, rug of schouders. Een ‘rondje door de baden’ is een belevenis op zich. Het water is aangenaam warm, 32 graden Celsius: alsof u ineens de tropen binnen stapt.

De spirit van de piramide
De bouw van de piramide is trouwens niet toevallig en niet zomaar een eigengereid ontwerp. De ontluikende piramide die met haar gouden punt de twee schillen van het dak doorboort is gebouwd met een volmaakte hoek van 52 graden met het maaiveld. Daarnaast is deze piramide met de zijden precies op de windrichting gebouwd dus oost-west en noord-zuid. Hierdoor ontstaan er in het inwendige van de piramide bijzondere krachten. Meditatie op het niveau van de piramidetop is veel intenser. Iemand die hier gevoelig voor is merkt bij het omhoog lopen in het trappenhuis op een bepaald punt een merkwaardige energetische gewaarwording. In de literatuur zijn er proefjes bekend met het weer scherp worden van scheermesjes als u ze met de scherpe kant oost-west legt of het verbeteren van de kwaliteit van wijn.

Meer informatie: www.thermae.nl

Boeken via: https://www.thermae.nl/hotel/arrangementen/yoga-wellness-retreat

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Translate »