Yoga & Wellness in Thermae 2000

Nieuwe data volgen.

Yoga & Wellness de ideale mogelijkheid om volledige te ontspannen en genieten.

NL yogareizen biedt in samenwerking met Thermae 2000 een uniek concept waarbij yoga en wellness gecombineerd worden.

De locatie:
In 1989 werd Thermae 2000 als kuuroord opgericht op de Cauberg in het toeristische dorpje Valkenburg aan de Geul. Langzamerhand kwamen er meer recreatiefaciliteiten en werden de verwarmde thermale kuurbaden ook steeds meer gebruikt door dag gasten. In 1993 werd zelfs voor de toeristische gast een 4-sterren hotel aangebouwd met 60 kamers. In 2010 richtte Thermae 2000 een lifestyle afdeling op die gasten adviseert en begeleid op het gebied van voeding, beweging en ontspanning zowel lichamelijk als geestelijk. Thermae 2000 is als het ware letterlijk een bron van goed leven.”

Het bijzondere water
Thermae 2000 ligt op drie bronnen. Het oergezonde water uit deze bronnen is circa 40.000 jaar afgesloten geweest van de meteorologische kringloop en daarmee niet blootgesteld aan allerlei verontreinigingen, het water zit vol met mineralen. Het water van Thermae 2000 wordt gepompt uit 381 meter diepte en is afkomstig uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude vulkanische gebieden in Duitsland. Het thermale water van de binnen- en buitenbaden beschikt over een bijzonder heilzame werking op lichaam en geest en nodigt uit om het lichaam heerlijk te ontspannen. Zover bekend is dit het enige stromende water ter wereld dat geen cesium radioactiviteit bevat. Het strenge Duitse keurpredikaat vermeld niet voor niets Ursprünglich rein – een cum laude voor water. Het zoetwater uit de bronnen op 80 meter diepte wordt gewonnen uit exact dezelfde lagen als de SPA bronnen, de reinheid hiervan wordt al jaren gepromoot.

De vele whirlpools, whirlbanken en onderwaterstraalmassages bieden nog een extra ontspanning voor bijvoorbeeld uw nek, rug of schouders. Een ‘rondje door de baden’ is een belevenis op zich. Het water is aangenaam warm, 32 graden Celsius: alsof u ineens de tropen binnen stapt.

De spirit van de piramide
De bouw van de piramide is trouwens niet toevallig en niet zomaar een eigengereid ontwerp. De ontluikende piramide die met haar gouden punt de twee schillen van het dak doorboort is gebouwd met een volmaakte hoek van 52 graden met het maaiveld. Daarnaast is deze piramide met de zijden precies op de windrichting gebouwd dus oost-west en noord-zuid. Hierdoor ontstaan er in het inwendige van de piramide bijzondere krachten. Meditatie op het niveau van de piramidetop is veel intenser. Iemand die hier gevoelig voor is merkt bij het omhoog lopen in het trappenhuis op een bepaald punt een merkwaardige energetische gewaarwording. In de literatuur zijn er proefjes bekend met het weer scherp worden van scheermesjes als u ze met de scherpe kant oost-west legt of het verbeteren van de kwaliteit van wijn.

Meer informatie: www.thermae.nl

De yoga:
De yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk ook al heb je nog nooit yoga gedaan. De yoga zal bestaan uit dynamische en rustgevende houdingen. De nadruk ligt op het vergroten van de (innerlijke) kracht, ademhaling, concentratie- en uithoudingsvermogen. Yoga is ook mindful. Het kan ontspannend werken.

Investering:
€29,95 inclusief
– 1 uur yoga in een unieke yogaruimten met prachtig uitzicht op het heuvelland.
– Water
– Na afloop 2 uur toegang tot de wellness.

Wil je de hele dag wellness? Dat kan voor €44,95

Kijk voor bladkleding dag of ongeklede dag op: https://www.thermae.nl/wellness/badkleding-of-ongekleed/

Parkeren:
Bij Thermae 2000 bevindt zich een door derden geëxploiteerde parkeergelegenheid. U kunt hier tegen betaling parkeren. Het tarief is €1,90 per uur. Het maximale tarief is € 8,00 voor de hele dag. De parkeerkosten dienen vooraf contant of via de pin op de parkeerplaats zelf te worden betaald.

Aanmelden via info@nlyogareizen.nl

Translate »