Wie zijn wij

Wat leuk dat jij wilt weten wie de gezichten achter NL yogareizen zijn. Wij zijn Nick en Laura, een jong ondernemend koppel. Wij creëren graag een plek waar jij mag ZIJN. Lees verder om meer over ons te weten te komen.

NL yogareizen is ontstaan vanuit een gezamenlijke interesse voor reizen. NL staat voor Nick en Laura maar ook voor Nederland.

De grote droom om een eigen yogareis te organiseren is tijdens onze reis naar Borneo in 2016 ontstaan. Met Italiaanse roots in de familie werd ons eerste retreat naar Italië al snel een feit. Wij vullen elkaar goed aan met Nick als organisatorisch brein en Laura de creatieve geest. Na de geslaagde eerste editie in april 2017 naar Italië is de basis gelegd van onze succesformule: inspirerende yoga- & meditatielessen, passie voor organiseren, persoonlijke aandacht, oog voor details en een goede balans tussen yoga, ontspanning en gezelligheid. Een plek waar iedereen zich thuis mag voelen, waar niks moet en alles een uitnodiging is. 

Wij vinden het heerlijk om onze gasten liefdevol te verwelkomen, in zichzelf te laten landen en te ontzorgen. Wij worden iedere keer weer zo ontzettend blij van al die ontspannen gezichten en inspirerende gesprekken. Wij hebben onze passie en missie in het leven gevonden!

Nick Drijkoningen (36):

Ondanks dat bijna alle mails en berichten beginnen met “Hallo Laura” ben ik toch echt diegene die ze leest en beantwoord. Vanuit mijn servicegerichtheid, oprechtheid en hulpvaardigheid hou ik mij bezig met de organisatie en communicatie van NL yogareizen. Alles van a tot z organiseren vind ik leuk! Ik zie het als een uitdaging om alle losse eindjes aan elkaar vast te knopen en een geheel te maken van onze projecten en retreats. Ik wil alles tot in de details regelen zodat onze gasten volledig ontzorgd worden. Als basisschool leerkracht zit het gastheerschap en een veilige sfeer creëren in mijn bloed. Ik geniet ervan om nieuwe mensen te leren kennen met hun eigen verhaal en ervaringen. Ik zie de gasten overprikkeld binnenkomen en weer vol inspiratie naar huis gaan. Tijdens de retreats in Spanje verzorg ik het heerlijke ontbijtbuffet waar iedereen bij thuiskomst nog naar verlangt. Met een lach op mijn gezicht zorg ik ervoor dat de koffers netjes naar de kamer gebracht worden en iedereen veilig van en naar het vliegveld wordt gereden. Kortom mijn doel is om alle deelnemers een onbezorgde tijd te geven.

Laura Drijkoningen-Daamen (34):

Yoga is al heel vroeg op mijn pad gekomen. Mijn moeder heeft yoga in mijn leven geïntroduceerd. Als kind vond ik het heerlijk om in de vlinderzit te zitten of de ploeg te doen. Ik heb altijd een interesse gehad voor sterren, dansen, de maan, stenen en spiritualiteit. Na mijn HBO opleiding docent dans werd mijn interesse gewekt om yoga te gaan geven. Een tegenhanger van de actieve dansvorm en een manier om rust te vinden in mijn drukke bestaan. Direct ontstond er een liefde voor yoga. Deze zachte, liefdevolle bewegingsvorm brengt mij iedere keer dichter bij mijzelf, maakt mij bewust van mijn eigen grenzen en brengt ontspanning in mijn lichaam. Ik vind het heerlijk om de verdieping in te gaan met yoga, meditatie, energetisch werk en adem. Mijn droom is uitgekomen om samen met Nick retreats te organiseren.

Met mijn positieve instelling, geduld en vertrouwen wil ik mensen een plek bieden waar openheid een sleutel is naar jezelf. Mijn kracht ligt in mijn rustige uitstraling, persoonlijke aandacht en prettige stem. In mijn yogalessen vind ik het belangrijk dat iedereen binnen zijn of haar eigen mogelijkheden yoga beoefent. Het is een moment voor jezelf en een moment van rust. De balans tussen yin en yang is mijn streven tijdens iedere les.

Laura’s biografie:

2011: HBO Docent Dans – Fontys Dansacademie
(Stijl: Klassiek ballet, modern, jazz, hip-hop, kinderdans)
2011-2013: Hatha yoga opleiding – Yogacentrum Landgraaf
2016: Rasa Vinyasa Teacher Training – Shiva Rea
2016: Kinderyoga – Helen Purperhart
2017-2018: RYT 200 Yin Yoga Teacher – De Nieuwe Yogaschool Amsterdam
2017-2019: Opleiding Energetisch Therapeut – ZIN! trainingen
2020: Meditatie leraar – Tijn & Binkie Touber De Nieuwe Yogaschool Amsterdam
2021: CE Yoga Alliance 50h Yin & Energie – Pure Energy Yoga
2022: Energetisch therapeut specialisatie kinderwens – Vivian Blaauw
2022: Restorative yoga – Diana van der Gaast
2023: CE Yoga Alliance 50h Yin yoga & Energiewerk (Qi Gong energetics) – Pure Energy Yoga

OM Yoga Magazine april 2019 (Foto Ralph de Vos)
Translate »